Strona 1 z 1

moja gastronomia

: 05 lut 2021, 10:35
autor: pikna
Zastanawiam się od jakiegoś czasu nad małym biznesem. Chciałabym mieć coś swojego, raczej w branży gastronomicznej. Znam się a gotowaniu i myślę, że najgorzej mi to wszystko nie wychodzi. Ktoś z Was prowadzi taki lokal? Wiadomo, że wszystko dopiero za jakiś czas, ale chciałabym dopytać o szczegóły.

Re: moja gastronomia

: 06 lut 2021, 20:47
autor: asiowska
Ja mam małą restaurację i to była jedna z lepszych życiowych decyzji. Mała sala wewnątrz, duży ogródek by zjeść też i coś na zewnątrz. Teraz fakt, działam na wynos, ale też daję radę. Warto tez pamiętać aby wyposażenie sali wybierać takie, co dobrze wygląda, ale też i przez dłuższy okres czasu będzie odporne na zniszczenia. Tak mam właśnie przy krzesłach od https://dominova.com.pl/resol które mimo lekkiej konstrukcji dzielnie znoszą próbę czasu, niezależnie czy to na sali czy w ogrodzie.

Re: moja gastronomia

: 15 lut 2021, 13:15
autor: Damko
Gastronomia, szczególnie w tym okresie to nie jest prosty kawałek chleba do zgryzienia. My wprowadziliśmy ostatnio do nas nowość shake w proszku i powiem wam że ma powodzenie! Latem to na pewno będzie robić szał, jak wszyscy będą mieli ochotę na coś chłodnego

Re: moja gastronomia

: 22 lut 2021, 13:27
autor: marta
A powiedzcie mi, czy sami projektujecie wnetrze lokalu, czy wynajmujecie do tego firme? znajomy nam mowil ze ta firma https://consido.pl/projektowanie-restauracji-barow/ bardzo fajnie ogarnia projektowanie barow i lokali gastronomicznych, postanowilismy bez wahania, ze skorzystamy

Re: moja gastronomia

: 15 mar 2021, 0:02
autor: top
pikna pisze: ↑05 lut 2021, 10:35 Zastanawiam się od jakiegoś czasu nad małym biznesem. Chciałabym mieć coś swojego, raczej w branży gastronomicznej. Znam się a gotowaniu i myślę, że najgorzej mi to wszystko nie wychodzi. Ktoś z Was prowadzi taki lokal? Wiadomo, że wszystko dopiero za jakiś czas, ale chciałabym dopytać o szczegóły.
Teraz nie jest najlepszy czas na taką działalność. Możesz zebrać podstawowe rzeczy np. skrzynki na żywność https://sklep.polmarkus.com.pl/skrzynki ... wa-i-owoce Ale z biznesem lepiej się wstrzymać.

Re: moja gastronomia

: 22 mar 2021, 20:19
autor: marta
A tak z ciekawości zapytam- macie może jakiś sprawdzony sklep z którego zamawiacie słoiki ? Przyznam, że chciałabym zacząć działać z produkcją przetworów domowej roboty, tylko żę totalnie nie wiem od czego zacząć i w co się zaopatrzyć w pierwszej kolejności. Może ktoś z was ma jakieś doświadczenia i doradzi? Byłabym wdzięczna.

Re: moja gastronomia

: 23 wrz 2021, 16:32
autor: hiczungł
Nasz punkt gastronomiczny opiera się przede wszystkim na produktach mlecznych. Aby serwowanie potraw w takich kombinacjach było możliwe, zdecydowaliśmy się na zadbanie o najwyższej klasy urządzenia do przeróbek czy przechowywania produktów mlecznych. Okazało się to możliwe dzięki ofercie https://rymek.com.pl/category/kategorie , a to wszystko po kapitalnej cenie. Na pewno i Wy znajdziecie w tym coś dla siebie!

Re: moja gastronomia

: 30 wrz 2021, 13:29
autor: malena
A korzystacie z olejów gastronomicznych? Pewnie tak, bo w sumie większość lokali gastro z nich korzysta. Ja mam solidnego dostawcę taki olejów. To firma Trafinoil. Nie tylko dostarczają oleje, ale też zajmują się recyklingiem tych zużytych. Do tego dobre ceny, dostawa w całym kraju i szereg dodatkowych usług, z których można skorzystać. Tutaj https://trafinoil.pl/ masz ich stronkę.

Re: moja gastronomia

: 01 lis 2021, 19:42
autor: sójka
Mogę Ci doradzić w zakresie zakupu zmywarki gastronomicznej. Weź sprzęt od https://www.winterhalter.com/pl-pl/ i nie będzie żałować. Inwestycja na całe lata, jakościowo majstersztyk. Dużo zmywarek mają do wyboru – podblatowe, kapturowe. Zależy co jest Ci potrzebne. W razie czego spokojnie doradzą najlepszy wariant dla Twojej restauracji.

Re: moja gastronomia

: 13 sty 2024, 23:03
autor: PatrykKoszal
W gastro wiadomo, że dobrzy dostawcy to podstawa. Jeśli chodzi o ryby i owoce morza to marka Fier Seafood - https://fierseafood.com/ jest liderem. Firma Fier wyróżnia się innowacyjnym podejściem do dostaw dla sektora HoReCa. Skrócenie łańcucha dostaw umożliwia dostarczanie produktów bezpośrednio do klienta, co przekłada się na błyskawiczną dostawę najświeższych ryb. To rozwiązanie odpowiada na potrzeby restauracji, utrzymujących pełną dostępność menu dla swoich klientów.

Re: moja gastronomia

: 13 lut 2024, 8:07
autor: Kulas
Zainteresowanie zdrowym odżywianiem rośnie, dlatego warto zwrócić uwagę na restauracje, które oferują menu bazujące na świeżych, lokalnych produktach. To miejsce wyróżnia się właśnie taką ofertą, zapewniając jednocześnie przytulną atmosferę i przyjazną obsługę. Ich podejście do gotowania i prezentacji dań jest godne uwagi. Pełną ofertę i filozofię restauracji można znaleźć na https://naskrajnej.pl/ do czego oczywiście każdego zachęcam.

Re: moja gastronomia

: 27 lut 2024, 12:25
autor: lucynaa
Ja właśnie też planuję otworzyć swój lokal gastronomiczny i powoli nawet do tego się przygotowuję. Właśnie w planach mam sprawdzić - jak przygotować naturalny i z prawdziwego zdarzenia chlebek do kebaba ? W końcu jakość i dobry smak to podstawa.

Re: moja gastronomia

: 05 mar 2024, 12:00
autor: BasiaWW
W ostatnich latach gastronomia zaczęła się prężnie rozwijać i stosowane są różne nowoczesne metody, które pomagają zarówno obsłudze, jak i klientom. Teraz popularnym tematem w obsłudze klienta są systemy samoobsługi w gastronomii . Czy uważacie, że coś takiego jest potrzebne i wygodnie się z tego korzysta?

Re: moja gastronomia

: 14 mar 2024, 13:05
autor: Bedek
Odnośnie poszukiwań porządnego wyposażenia gastronomicznego do swojego lokalu, czy branży horeca to możecie zajrzeć tutaj https://investhoreca.pl w którym naprawdę wybór jest szeroki. Zarówno w zakresie sprzetów, stołów roboczych, naczyń, akcesoriów i wiele innych. Przy tym licząc na dobre ceny i dostępność do rozwiązań konkretnych producentów, którzy są dobrze oceniani w branży.