moja gastronomia

Masz pomysł na biznes albo dopiero szukasz? Napisz o tym.
Awatar użytkownika
pikna
Posty: 51
Rejestracja: 10 lis 2019, 11:16

moja gastronomia

Post autor: pikna »

Zastanawiam się od jakiegoś czasu nad małym biznesem. Chciałabym mieć coś swojego, raczej w branży gastronomicznej. Znam się a gotowaniu i myślę, że najgorzej mi to wszystko nie wychodzi. Ktoś z Was prowadzi taki lokal? Wiadomo, że wszystko dopiero za jakiś czas, ale chciałabym dopytać o szczegóły.
Awatar użytkownika
asiowska
Posty: 47
Rejestracja: 02 wrz 2020, 20:51

Re: moja gastronomia

Post autor: asiowska »

Ja mam małą restaurację i to była jedna z lepszych życiowych decyzji. Mała sala wewnątrz, duży ogródek by zjeść też i coś na zewnątrz. Teraz fakt, działam na wynos, ale też daję radę. Warto tez pamiętać aby wyposażenie sali wybierać takie, co dobrze wygląda, ale też i przez dłuższy okres czasu będzie odporne na zniszczenia. Tak mam właśnie przy krzesłach od https://dominova.com.pl/resol które mimo lekkiej konstrukcji dzielnie znoszą próbę czasu, niezależnie czy to na sali czy w ogrodzie.
Awatar użytkownika
Damko
Posty: 55
Rejestracja: 25 lip 2019, 9:09

Re: moja gastronomia

Post autor: Damko »

Gastronomia, szczególnie w tym okresie to nie jest prosty kawałek chleba do zgryzienia. My wprowadziliśmy ostatnio do nas nowość shake w proszku i powiem wam że ma powodzenie! Latem to na pewno będzie robić szał, jak wszyscy będą mieli ochotę na coś chłodnego
Awatar użytkownika
marta
Posty: 49
Rejestracja: 18 cze 2019, 23:08

Re: moja gastronomia

Post autor: marta »

A powiedzcie mi, czy sami projektujecie wnetrze lokalu, czy wynajmujecie do tego firme? znajomy nam mowil ze ta firma https://consido.pl/projektowanie-restauracji-barow/ bardzo fajnie ogarnia projektowanie barow i lokali gastronomicznych, postanowilismy bez wahania, ze skorzystamy
Awatar użytkownika
top
Posty: 94
Rejestracja: 15 sty 2020, 20:04

Re: moja gastronomia

Post autor: top »

pikna pisze: ↑05 lut 2021, 10:35 Zastanawiam się od jakiegoś czasu nad małym biznesem. Chciałabym mieć coś swojego, raczej w branży gastronomicznej. Znam się a gotowaniu i myślę, że najgorzej mi to wszystko nie wychodzi. Ktoś z Was prowadzi taki lokal? Wiadomo, że wszystko dopiero za jakiś czas, ale chciałabym dopytać o szczegóły.
Teraz nie jest najlepszy czas na taką działalność. Możesz zebrać podstawowe rzeczy np. skrzynki na żywność https://sklep.polmarkus.com.pl/skrzynki ... wa-i-owoce Ale z biznesem lepiej się wstrzymać.
Awatar użytkownika
marta
Posty: 49
Rejestracja: 18 cze 2019, 23:08

Re: moja gastronomia

Post autor: marta »

A tak z ciekawości zapytam- macie może jakiś sprawdzony sklep z którego zamawiacie słoiki ? Przyznam, że chciałabym zacząć działać z produkcją przetworów domowej roboty, tylko żę totalnie nie wiem od czego zacząć i w co się zaopatrzyć w pierwszej kolejności. Może ktoś z was ma jakieś doświadczenia i doradzi? Byłabym wdzięczna.
hiczungł

Re: moja gastronomia

Post autor: hiczungł »

Nasz punkt gastronomiczny opiera się przede wszystkim na produktach mlecznych. Aby serwowanie potraw w takich kombinacjach było możliwe, zdecydowaliśmy się na zadbanie o najwyższej klasy urządzenia do przeróbek czy przechowywania produktów mlecznych. Okazało się to możliwe dzięki ofercie https://rymek.com.pl/category/kategorie , a to wszystko po kapitalnej cenie. Na pewno i Wy znajdziecie w tym coś dla siebie!
Awatar użytkownika
malena
Posty: 20
Rejestracja: 25 mar 2020, 12:56

Re: moja gastronomia

Post autor: malena »

A korzystacie z olejów gastronomicznych? Pewnie tak, bo w sumie większość lokali gastro z nich korzysta. Ja mam solidnego dostawcę taki olejów. To firma Trafinoil. Nie tylko dostarczają oleje, ale też zajmują się recyklingiem tych zużytych. Do tego dobre ceny, dostawa w całym kraju i szereg dodatkowych usług, z których można skorzystać. Tutaj https://trafinoil.pl/ masz ich stronkę.

transformator abb
sójka

Re: moja gastronomia

Post autor: sójka »

Mogę Ci doradzić w zakresie zakupu zmywarki gastronomicznej. Weź sprzęt od https://www.winterhalter.com/pl-pl/ i nie będzie żałować. Inwestycja na całe lata, jakościowo majstersztyk. Dużo zmywarek mają do wyboru – podblatowe, kapturowe. Zależy co jest Ci potrzebne. W razie czego spokojnie doradzą najlepszy wariant dla Twojej restauracji.
ODPOWIEDZ