Studia zaoczne
Biznesplan, finanse na start, koncept, ryzyko. Co powinieneś wiedzieć zanim zarejestrujesz firmę w urzędzie.
- Beatris
Studia zaoczne
Zaoczne studia nie są wcale gorsze, ne wiem skąd to mylne przeświadczenie... sama studiuję jak koleżanka powyżej a konkretnie zarządzanie: http://www.wszop.edu.pl/kierunki-studio ... 259,54,259
a jest to kierunek łączący wiedzę ekonomiczną (finanse, marketing, prawo gospodarcze) z wiedzą psychologiczną. Studia dotyczą prawidłowości oraz problemów związanych z funkcjonowaniem organizacji i instytucji publicznych
a jest to kierunek łączący wiedzę ekonomiczną (finanse, marketing, prawo gospodarcze) z wiedzą psychologiczną. Studia dotyczą prawidłowości oraz problemów związanych z funkcjonowaniem organizacji i instytucji publicznych
-
Re: Studia zaoczne
A czy oprócz studiów robicie sobie jeszcze jakieś dodatkowe kursy, na przykład językowe? Widziałam ostatnio na stronie https://www.speak-up.pl/angielski-dla-studentow ofertę specjalnych kursów językowych organizowanych dla studentów przez Szkołę Językową Speak Up. Jak sądzicie, warto wziąć udział w takim kursie?
- Szuler
Poza studiami jak najbardziej warto jest robić dodatkowe kursy i stale doszkalać się – nawet na własną rękę w wolnym czasie. Co do nauki języka, to według mnie konieczne jest wybranie odpowiedniej szkoły oraz dostosowanych do naszego obecnego poziomu kursów. Ja przygotowywałem się do egzaminu IELTS w szkole Lang LTC i bardzo dobrze go zdałem. Na pewno warto o nim pomyśleć, bo ma on znaczenie choćby przy rekrutacji na wielu europejskich uczelniach.
- galutka
Beatris pisze: ↑30 maja 2019, 19:59 Zaoczne studia nie są wcale gorsze, ne wiem skąd to mylne przeświadczenie... sama studiuję jak koleżanka powyżej a konkretnie zarządzanie, a jest to kierunek łączący wiedzę ekonomiczną (finanse, marketing, prawo gospodarcze) z wiedzą psychologiczną. Studia dotyczą prawidłowości oraz problemów związanych z funkcjonowaniem organizacji i instytucji publicznych
Studia zaoczne dają dużo możliwości i nie ograniczają rozwoju kariery zawodowej. Obecnie jest szeroki wybór uczelni i kierunków w każdy dużym mieście. Na uczelni im. Eugeniusza Kwiatkowskiego w Gdyni https://wsaib.pl/ oferowanych jest wiele zróżnicowanych kierunków m.in administracja, logistyka, a także finanse i rachunkowość. Rekrutacja zaczyna się już w marcu, a kończy we wrześniu.
- binqa
Ja też studiuje zaocznie, najpierw na studiach licencjackich a teraz na magisterskich Jeśli chodzi o kierunek to wiem, ze nie wybrałam tego najłatwiejszego ( fizjoterapia) ale za to daje mi sporo radości i satysfakcji bo zawsze chciałam pracować z pacjentem. Jestem teraz na 1 roku studiów magisterskich na Mazowieckiej Uczelni Medycznej ( dawna Wyższa Szkoła Mazowiecka). Jedna z lepszych placówek tego typu
- Aligator20
Post autor: Aligator20 »
Jasne, że tak. W końcu dzisiaj jesteście w stanie o wiele lepiej podejść do tematu studiów, szczególnie w kontekście osób prowadzących swoją działalność. Najlepiej zajrzyjcie do CKPiRB i przejrzyjcie ich kierunki studiów. Jestem przekonany, że to może być dla Was bardzo ciekawym wyborem, szczególnie jeśli zależy Wam na szybkich efektach naukowych, które możecie przełożyć na efektywność Waszej firmy.
- otherside
Moim zdaniem warto studiować i poszerzać swoją wiedzę, jeśli tylko ma się taką możliwość. Jeśli kogoś z Was interesowałyby studia podatkowe , to na stronie vizja.pl możecie zapoznać się z ofertą edukacyjną. Do wyboru jest tam wiele wartościowych kierunków, więc na pewno wybierzecie coś dla siebie
- Pamela
Warto wybierać wartościowe studia zaoczne kraków Jeśli nie dysponujemy dużą ilością czasu to na szczęście można studiować w wymiarze internetowym. Także będąc nawet za granicą możemy spokojnie uczestniczyć w zajęciach online za pośrednictwem platformy uczelnianej - WSB-nlu oferuje takie rozwiązanie. Jak dla mnie to super sprawa
- binqa
ja studiuje zaocznie dość wymagający kierunek bo fizjoterapię jest ok choć nie powiem, nauki jest sporo jeśli chodzi o konkretną uczelnię to wybrałam jedną z lepszych uczelni medycznych w kraju - Mazowiecką Uczelnię Medyczną w Warszawie wysoki poziom, ciekawe zajęcia, dużo zajęć praktycznych
- otherside
Faktycznie opłaca sie bardziej kupować teraz wiosna, niż czekać do lata, kiedy to ceny podręczników są o wiele wyższe. No i dobrze jest kupować w księgarniach internetowych. Księgarnie stacjonarne nie oferują wielu zniżek, podczas gdy księgarnie internetowe oferują zwykle ceny korzystniejsze o jakieś 30%.Ze swojej strony polecam zajrzeć sobie : https://www.taniaksiazka.pl/seria/operon-nasza-szkola Znajdziecie tam wiele ciekawych pozycji w niezłych cenach
Post autor: napelka »
Każdy sposób zdobywania wiedzy jest dobry.Ważne jest by był skuteczny... choć wiele w tej kwestii zależy od samych zainteresowanych - czyli studentów. Moim zdaniem studia finansowe to w dzisiejszych czasach dobry wybór i kierunek, który kształci fachowców, na których zawsze jest zapotrzebowanie.Parca w każdym banku czy innym przedsiębiorstwem stoi dla takich absolwentów otworem.
Post autor: Stówka »
Każdy rodzaj studiów wymaga od nas systematycznej pracy i nauki. Dlatego warto też oprócz standardowych podręczników również korzystać chociażby z czasopism branżowych (np. czasopisma medyczne - https://pzwl.pl/czasopisma). Dzięki temu będziecie mogli poznawać nowe informacje i zwiększać zakres swojej wiedzy.
Post autor: Iżka »
Jest to na pewno jakieś rozwiązanie aczkolwiek zabiera to kupę kasy i energii. Moim zdaniem studia dzienne i praca też są możliwe i sama przez to przechodziłam i nie żałuje
- Tankista
W tym roku studia zaoczne to głównie nauka zdalna. Każdy student będzie potrzebował laptopa z kamerką. Ja mogę polecić tanie laptopy poleasingowe https://laptopy-poleasingowe.pl Jeżeli ktoś chce, to znajdzie u nich nawet MacBook Pro firmy Apple.
Post autor: koliś »
Ja również chcę studiować zaocznie ponieważ muszę utrzymywać siebie w wielkim mieście, na szczęście uczelnie w warszawie umożliwiają taki system studiowania dzięki czemu mogę iść normalnie do pracy w tygodniu i nie przejmować się rachunkami za szkołe myślac ze obciążam rodziców swoimi studiami.
Post autor: emiś9555 »
Dla mnie osobiście najlepsza jest moja uczelnia AEH w Warszawie. Jest to też bardzo prestiżowa uczelnia, dzięki której szybko i bez problemów można szybko znaleźć pracę, ponieważ w CV zwraca uwagę potencjalnego pracodawcy. Więc jak dla mnie to najlepszy dowód na to że to dobra szkoła. Sprawdźcie kierunki!
Post autor: pamka »
Na stronie https://ksb.uek.krakow.pl/ znajdziecie ofertę programu MBA, które są skierowane do osób pragnących podnieść swoje kwalifikacje w zakresie zarządzania i biznesu. Programy te są prowadzone przez doświadczonych wykładowców i praktyków, co zapewnia wysoki poziom nauczania oraz praktyczne podejście do omawianych zagadnień. Uczestnicy mają możliwość zdobycia cennej wiedzy i umiejętności, które mogą znacząco wpłynąć na rozwój ich kariery zawodowej.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Pomysł na biznes
- ↳ Ogólnie o biznesie
- ↳ Start-up
- ↳ Zakładam firmę
- ↳ Reklama i Sprzedaż
- ↳ Podatki i Prawo
- ↳ E-biznes
- ↳ Franczyza
- ↳ Banki, konta firmowe
- ↳ Ubezpieczenia