Studia w Polsce - jaki kieunek wybrać?
Studia w Polsce - jaki kieunek wybrać?
Post autor: mączyś »
Re: Studia w Polsce - jaki kieunek wybrać?
Post autor: studiaę13 »
-
- Rui
Wiesz, dobrze jest podchodzić do wyboru kierunku pod kątem późniejszej pracy, ale też dobrze byłoby cieszyć się piastowanym stanowiskiem. Zatem odpowiedz sobie na pytanie co lubisz robić, w czym dobrze się czujesz?mączyś pisze: ↑24 sty 2021, 17:43 Jako, że przymierzam się do studiów w Polsce, stoję przed wyborem kierunku. Zależy mi na tym, aby się samorealizować oraz aby po zakończeniu edukacji móc zdobyć dobrze płatną pracę. Jaki kierunek mi polecacie?
Post autor: mączyś »
No właśnie to jest trudne pytanie. Jeśli chodzi o to czym się interesuję to socjologia, psychologia, nauki społeczne, choć nie jestem pewien czy te kierunki są dobrym wyborem z tego względu, że rok w rok jest cały wysyp absolwentów :/ I później człowiek z dyplomem siedzi gdzieś w korpo zamiast się spełniać zawodowo , bo miejsc pracy brakujeRui pisze: ↑03 lut 2021, 22:45
Wiesz, dobrze jest podchodzić do wyboru kierunku pod kątem późniejszej pracy, ale też dobrze byłoby cieszyć się piastowanym stanowiskiem. Zatem odpowiedz sobie na pytanie co lubisz robić, w czym dobrze się czujesz?
- jonitka
Rozumiem cie, mam ten sam problem. Chciałabym coś związanego z psychologią, ale ludzie mówią że to trudne studia i potem o pracę też nie jest tak łatwo, trzeba mieć siłę przebicia :/ Też myślę że może lepiej wybrać jakiś kierunek ścisły... techniczny...mączyś pisze: ↑05 lut 2021, 19:32 No właśnie to jest trudne pytanie. Jeśli chodzi o to czym się interesuję to socjologia, psychologia, nauki społeczne, choć nie jestem pewien czy te kierunki są dobrym wyborem z tego względu, że rok w rok jest cały wysyp absolwentów :/ I później człowiek z dyplomem siedzi gdzieś w korpo zamiast się spełniać zawodowo , bo miejsc pracy brakuje
- outy
To może w takim razie połączyć psychologię z biznesem? Na Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Warszawie jest taki kierunek jak neuromarketing i po nim można pracować w marketingu, sprzedaży, psychologii reklamy itd.mączyś pisze: ↑05 lut 2021, 19:32 No właśnie to jest trudne pytanie. Jeśli chodzi o to czym się interesuję to socjologia, psychologia, nauki społeczne, choć nie jestem pewien czy te kierunki są dobrym wyborem z tego względu, że rok w rok jest cały wysyp absolwentów :/ I później człowiek z dyplomem siedzi gdzieś w korpo zamiast się spełniać zawodowo , bo miejsc pracy brakuje
Post autor: żynka »
outy pisze: ↑07 lut 2021, 19:59 To może w takim razie połączyć psychologię z biznesem? Na Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Warszawie jest taki kierunek jak neuromarketing i po nim można pracować w marketingu, sprzedaży, psychologii reklamy itd.
Jako aktualna studentka polecam AEH w Warszawie, odnajdziesz się na pewno Ja jestem zadowolona z tego wyboru i cieszę się że nie zdecydowałam się na drugi wybór na mojej liście, bo z tego co od moich koleżanek słyszę to bardzo narzekają na swoich profesorów. Nasi są niesamowici Sympatyczni, pomocni
Post autor: mało »
Post autor: emiś4333 »
Post autor: Śnieżka »
Post autor: sośna »
Post autor: pokiś43222 »
Post autor: Martuś »
Post autor: kórtka »
Post autor: olek33 »
Post autor: pgnap »
W razie wahań tu możesz przejrzeć kilka opcji i może coś Ci przypasujehttps://kpu.krosno.pl/kierunki-studiow/
Post autor: Issa »
- matylka
- otherside
Post autor: bunny88 »
- Forum
- ↳ Pomysł na biznes
- ↳ Ogólnie o biznesie
- ↳ Start-up
- ↳ Zakładam firmę
- ↳ Reklama i Sprzedaż
- ↳ Podatki i Prawo
- ↳ E-biznes
- ↳ Franczyza
- ↳ Banki, konta firmowe
- ↳ Ubezpieczenia