Mój problem polega na tym iż, na terenie zakładu z którym właśnie zaczęłam współpracę, musimy dokonać przeglądu zbiorników hydroforni która zasila hydranty zewnętrzne i wewnętrzne. Aby dokonać przeglądu musimy opróżnić zbiorniki a więc wyłączyć hydrofornię. Na chwilę obecną hydranty mają dwa źródła zasilania w wodę, hydrofornie i sieć miejską. Na okres wyłączenia z użytku hydroforni pozostanie tylko sieć miejska.
Dlatego szukam informacji czy hydranty muszą mieć więcej niż jedno źródło zasilania czy jeśli ciśnienie będzie wystarczające to mogą na jakiś czas (2-3 tygodnie) funkcjonować na 1 źródle.
Mam nadzieję iż próbując wytłumaczyć kwestie nie zagmatwałam jej za bardzo.
Dziękuję
Ochrona przeciwpożarowa w firmie
Rozmowy o biznesie. Inwestycje, zakładanie działalności, rozwój.
Re: Ochrona przeciwpożarowa w firmie
Post autor: l;lll »
Przepisy nie wymagają zapewnienia 2 źródeł zasilania w wodę hydrantów w Twoim przypadku. Może być to tylko sieć miejska ale pod warunkiem, że zapewnia wymagane parametry. Sprawdź dokładnie, dlaczego w budynku zaprojektowano hydrofornię i nie podejmuj takiej decyzji "na wczoraj".
Jeśli szukasz więcej informacji w tej tematyce, polecam zajrzeć sobie na stronę:
https://www.promat.com/pl-pl/budownictw ... nstrukcje/
Dokładnie jest tutaj opisana tematyka ochrony przeciwpożarowej w budynkach użyteczności publicznej.
Jeśli szukasz więcej informacji w tej tematyce, polecam zajrzeć sobie na stronę:
https://www.promat.com/pl-pl/budownictw ... nstrukcje/
Dokładnie jest tutaj opisana tematyka ochrony przeciwpożarowej w budynkach użyteczności publicznej.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Pomysł na biznes
- ↳ Ogólnie o biznesie
- ↳ Start-up
- ↳ Zakładam firmę
- ↳ Reklama i Sprzedaż
- ↳ Podatki i Prawo
- ↳ E-biznes
- ↳ Franczyza
- ↳ Banki, konta firmowe
- ↳ Ubezpieczenia