Przyprawy
O życiu i o biznesie.
- disaja
Re: Przyprawy
Ja pieprze. Mocno i długo pieprzę. Lubię smak pieprzu i nawet jego zapach, chociaż wiadomo, jak większość, zaraz po nim kicham. Ale jednak dla mnie to najlepsze, że mogę dobrze przyprawić potrawę i do tego chudnąć. Bo przeczytałam tutaj https://opinie-konsumentow.pl/piperyna- ... chudzanie/ , że piperyna zawarta w ziarnkach poprawia krążenie i odchudza.
-
Ja w mojej kuchni używam naprawdę wielu przypraw, ale najbardziej lubię przyprawy korzenne. Na stronie https://jawo2008.pl/280-przyprawy-korzenne zamawiam sobie zawsze na zapas kardamon i szafran, przygotowane z nimi potrawy mają nieziemski aromat A przyprawy te mają też sporo korzystnych właściwości zdrowotnych
- karinka13
A nie myślałeś o skorzystaniu z wyszukiwarki? Na tym forum nie brakuje takich tematów. Już wcześniej widziałem coś na ten temat.
Na świecie jest za dużo książek, żeby je wszystkie przeczytać w ciągu jednego życia, trzeba gdzieś zakreślić sobie granice.
- passa
Przypraw jest bardzo dużo i to od nas zależy jakich przypraw będziemy używać i czy w ogóle uznajemy dodawanie przypraw. Ja na przykład jestem zdania, że każde danie może smakować lepiej pod warunkiem dodania dobrych przypraw. Jednak nie zawsze jesteśmy w stanie oddać charakteru i smaku danej potrawy. Taką kuchnią jest kuchnia arabska. Ciężko jest przyrządzić idealne danie kuchni bliskowschodniej. Dlatego też jeżeli mam ochotę na humus czy shakshuka to idę do Restauracji Leila w Warszawie gdzie serwują takie dania, które są idealnie przyprawione. A to dzięki kucharzowi który jest Jordańczykiem i doskonale wie co i jak przyprawić
Przejdź do
- Forum
- ↳ Pomysł na biznes
- ↳ Ogólnie o biznesie
- ↳ Start-up
- ↳ Zakładam firmę
- ↳ Reklama i Sprzedaż
- ↳ Podatki i Prawo
- ↳ E-biznes
- ↳ Franczyza
- ↳ Banki, konta firmowe
- ↳ Ubezpieczenia