Nebulizator
Luźne rozmowy na różne tematy.
Nebulizator
Post autor: Olga »
Jaki nebulizator kupic do takiej domowej inhalacji. Co jakiś czas dopada mnie zapalenie krtani (typowo zawodowa choroba), ponoć inhalacje bardzo pomagają w takich sytuacjach. Dotychczas nie miałam nebulizatora i nie wiem w ogóle na co patrzec, przy wyborze. Chętnie poczytam rad, od bardziej doświadczonych w tym temacie osób.
Re: Nebulizator
Post autor: Carl »
Tak z technicznego punktu widzenia, to chodzi Ci o inhalator - bo tak poprawnie nazywa się ten sprzęt, a nebulizator to część inhalatora, która rozbija lek na cząstki. Może dla wielu osób nie ma to znaczenia, ale mimo wszytko warto sobie z tego zdawać sprawę. Jeśli faktycznie często łapie Cię zapalenie krtani, to jak najbardziej warto kupić inhalator i przy pierwszych objawach od razu robić inhalacje. Bardzo dobrze na pewno zadziała inhalacja ze zwykłej soli fizjologicznej (do kupienia w aptece), lub też lekarz może przepisać coś "mocniejszego". Co zaś do samego inhalatora to u mnie dobrze się sprawdza, niedawno kupiony PulmoCare Apteo. Bardzo dobry sprzęt, produkcja europejska, z filtrem powietrza, 4 trybami pracy (czyli można ustalic wielkość cząstek na jaką rozbijany jest lek - im mniejsze cząstki tym głębiej docieraj - tu na trybie 3 można z powodzeniem inhalować płuca), stosunkowo cichy, ma wygodne maseczki (dwie - duży i mały rozmiar), ustnik.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Pomysł na biznes
- ↳ Ogólnie o biznesie
- ↳ Start-up
- ↳ Zakładam firmę
- ↳ Reklama i Sprzedaż
- ↳ Podatki i Prawo
- ↳ E-biznes
- ↳ Franczyza
- ↳ Banki, konta firmowe
- ↳ Ubezpieczenia